top of page

Vehabijske laži na šejha Abdulkadira Gejlanija, r.a.



Mektebetu šamila, vehabijska web stranica na arapskom jeziku iznosi laži na šejha Abdulkadira Gejlanija, kadesallahu ruhahu. U poglavlju o vjerovanju da će Allahov Poslanik, salallahu alejhi ve sellem, biti počašćen time da će sjediti na aršu pored Allaha, dželleša'nuhu, (ne’uzu-billah) ova pogana stranica izbacila je kompletan tekst o ovom pitanju, a ostavila samo fabricirane hadise koji o ovome govore. Onima koji su upoznati sa vehabijskim djelovanjem ovo nije nikakva novost, jer oni to rade dugo vremena. Ne postoji klasično islamsko djelo a da ga vehabije nisu izmijenili, ubacujući i izbacujući što im volja! Na ovakav način, oni su optužili šejha Abdulkadira Gejlanija k.s., da je vjerovao u ovu besmislicu koja izvodi iz islama. Iz originalnog teksta na arapskom jeziku u knjizi el-Gunja od šejha Abdulkadira, stoje ove predaje nakon kojih uvaženi šejh kaže:


„Osoba koja prenosi ove predaje je zlonamjerna i sve što se prenosi na ovu temu je batil (ništavno). Ovaj tekst je podla, pokvarena, zabludjela laž koja se pripisuje Poslaniku salallahu alejhi ve sellem!”


Od vehabija se ništa ne uzima, jer temelj njihove vjere je korigovanje vjerskih tekstova, po uzoru na kršćane i židove, laž na Allaha, dželle-ša'nuhu, Njegova Poslanika, 'alejhisselam i velike imame ehli sunneta vel džema’ata!


Upoznaj vehabizam da bi ga se sačuvao: https://hanefijskimezheb.wixsite.com/.../muslimanske-sekte



22 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page