top of page

U Sarajevo stigli borci vehabijsko-terorističke vojske ISIL-a!


U večernjim satima u Sarajevo je stigla grupa bosanskohercegovačkih državljana pripadnika vehabijske zajednice koji su bili borci terorističke takozvane Islamske države

Riječ je o osobama i njihovim porodicama koje su ratovale u Siriji, uglavnom protiv pripadnika sunijskih snaga otpora Bašarovom režimu. Nezvanično, u Sarajevo je došlo devet pripadnika spomenute terorističke grupe. Oni su trebali prije dvije sedmice biti deportovani u glavni grad Bosne i Hercegovine, ali deportacija je bila  prolongirana, bez obzira što je postojala saglasnost Predsjedništva Bosne i Hercegovine da se to desi. 

Po dolasku na aerodrom, muškarci će biti osumnjičeni za krivično djelo organizovanje terorističke grupe u vezi sa krivičnim djelima protuzakonito formiranje i pridruživanje paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam. Trebali bi ih uhapsiti pripadnici Granične policije i SIPA-e. Očekuje se da Bosne i Hercegovina prihvati dvije stotine povratnika sa stranih ratišta koji su ranijih godina prijetili krvoprolićem i muslimanima Bosne i Hercegovine, kao i asasinacijom vrhovnogbpoglavara islamske zajednice, Reisul ulem3, Husein ef. Kavazovića.

Povijest nas uči mnogim stvarima pa i tome da su kroz vijekove pripadnici vehabijske sekte uvijek ratovali protiv muslimanskih zajednica, te bivali oruđe u rukama najljućih neprijatelja ovog ummeta! 

Izvor: Agencije

47 views
bottom of page