top of page

Islamofobična izjava bivšeg člana Predsjedništa RBiH Stjepana Kljuića

Gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, biviši član Predsjedništa RBiH Stjepan Kljuić šokirao je javnost nakon što je iznio niz islamofobičnih uvreda na račun ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naide Hote Muminović.


„Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo, zabrađenu, pa šta ona misli šta misli ono malo inovjeraca djece kad je vidi...!”


Ovako je Kljuić sa gnušanjem opisao ministricu Muminović Hotu!


Ova islamofobična, šovinistička, fašističko-nacistička, ksenofobična i diskriminirajuća izjava pokazuje s kim i u kakvom okreženju živimo.


Djeca su po prirodi čista i ona ne gledaju ljude šovinstičim očima, poput Kljuića, i vole svakog ko im pokaže ljubav i dobrotu.


Treba dodati da pokrivanje i čedno oblačenje podržavaju sve monoteističke religije. Samo je izgleda to problem kada su muslimanke u pitanju! Niko se ne gnuša na oblačenje časnih sestara koje se pokrivaju poput muslimanki, a zastupljene su u javnom životu, radeći s djecom u jaslicama, obdaništima, crkvama, školama, edukativnim centrima i drugim ustanovama.


Ummet hazreti Muhammeda s.a.v.s., je najbolji ummet, i ta skupina ljudi je najponosnija skupina, kako Allah dž.š., kaže:


„Ponos pripada samo Allahu, Njegovom Poslaniku i vjernicima!“ (el-Munafikun, 8.)


Ponosno ističemo da smo ponosni muslimani, nećemo se odreći naših vrijednosti, makar krivo bilo dušmanima!

29 views
bottom of page